söndag 23 november 2008

Därför är Silly Season inget annat än jävligt silly

När allsvenskan avslutas, kommer de fram. Drömmarna men även driftresultat-slaktarna. Vi pratar Silly Season spekulanterna som vill köpa allt och alla.

Inför 2008 ropade alla (undertecknad inkuderad) efter Rami.
Rami kom, och med honom kom ett "driftunderskott" större än på bra mycket länge.
De kom tillbaka, men nu med "avgå-knappen" i handen. - Fotbollens vägnar äro outgrundliga.

Ny vinter - nya drömmar.
Läser man Lasse Erikssons samt Tony Gustavssons kommentarer om kommande transferfönster ser jag redan nu ett nytt galaktiskt driftunderskott framför mig.

"söker spelare med ledaregenskaper och karaktär" - dyrt
"få in spelare som kan gå direkt in och spela allsvenskt" - jävligt dyrt
"ser gärna ett par spelare till där utöver Monday James. En mittfältare som kan producera poäng är också önskvärt" - svindyrt

För en sak är klar. Spektakulära nyförvärv skapar spektakulära sign-ons och spektakulära löner. Dessa kostnader är 100% säkra förmodligen ännu inte helt diskonterade till "football-crunch"

Intäktssidan och efterfrågan är däremot absolut inte riskfri. Den beror inte enbart på den egna klubbens perfrormance. Den är inte helt riskfri inför 2009 där det finns stora frågetecken vad gäller efterfrågan på fotboll.

Den är inte helt riskfri inför säsongen 2011 där en del av de i vinter tecknade kontrakt kommer sträcka sig över. Säsongen 2011 blir det första året med ett nytt TV-avtal. Ett avtal som jag tror kommer halveras från nuvarande nivåer.

Drömmar är ofta fina, uppvakandet kan bli smärtsamt.

Outgrundliga äro Silly Seasons vägnar.

1 kommentar:

Anonym sa...

De namnen jag har hört har potential att gå rakt in i elvan utan att vara så kallade "profilvärvningar" aka dyra värvningar. Det är en ytter/anfallare och en mittback. Faktum är att de låter både intressanta (sportsligt) och sunda (ekonomiskt). Rasmus Bengtsson och Totte Gerbrandt verkar man ha lagt åt sidan (antagligen av ekonomiska skäl).

Dessutom har man ryckt i en mittfältare som definitivt kan klassas som en profilvärvning, men den verkar bli lite för dyr för Bajen.

/Flugan på väggen