onsdag 12 november 2008

"Football-crunch" nu även i Skåne

Nu kommer signaler även från Helsingborg om ett större driftunderskott. Knappast särskillt förvånande då klubben redan i förra bokslutet flyttade ett antal "tveksamma" poster från driften i kosmetiskt syfte. Verkligheten kommer dock alltid ikapp en till slut.

Jag är själv lite överaskad över att man klarat likviditeten denna säsong. Nu kommuniceras i alla fall mycket blygsamma investeringar i spelartrupp.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Större minus på driften lär det inte bli. I somras pekade det mot 5-6 miljoner men det har man försökt rätta till sedan dess och nu pekar det mer på 1-3 miljoner. Ingen bra säsong ekonomiskt som räddas av föräljningen av Razak.

Anonym sa...

Seing is believing...

Anonym sa...

http://www.hif.se/Arkiv/news/new%20-%2009-02-17%2006.17

Seeing is beliving....

Anonym sa...

precis, seing is believing. Du kan du ju dra bort försäljningen av Razak och MCDonald Mariga så ser du hur bra balans det finns i övrigt. Framför allt då Helsingborg inte värvade särskillt dyrt under 2008.

Och likviditeten?

Anonym sa...

Det blev som jag skrev i november minus 3 miljoner... Att det sedan inte är en bra säsong ekonomiskt och att den räddas av försäljningar är ingen hemlighet. Mariga fick dock inte HIF många kronor för. Det mesta gick till Adolfsson eller Enköping.