torsdag 24 september 2009

Bayern München värderad till €1 miljard

Volkswagen AG Audi sägs köpa 10% av Bayern München för €100 miljoner. En värdering på €1 miljard. Okej, jag tycker att Bundesliga har stor potential att plocka ytterligare marknadsandelar i fotbollseuropa, men det är en hög värdering för en minoritetsost och kan jämföras med Forbes subjektiva värdering på €836 miljoner som presenterades så sent som i april.

En indikator på att Glazers samt Hicks&Gillets business-case än så länge håller. ManU värderas av Forbes till €1.4 miljard (£1.3m), vilket är dubbelt så mycket som den skuld Glazer finansierade förvärvet med.

Sedan tidigare äger Adidas 10% av Bayern München.

2 kommentarer:

Anonym sa...

off topic, men kommentar?

http://www.spelarforeningen.com/index.php?mod=one&id=17133

Adam sa...

Det intressanta är hur beskattningen i Sverige skiljer sig från andra länder. Har andra länder en annan bedömning så höjer detta kostnaden för utländska spelare.

I fallet Obolo kan man på god grund hävda att "agenten", i den mån det ens rör sig om en agent om det handlar om Terje Liveröd då han agerat som en scout för AIK:s räkning samt saknat tillstånd att agera som spelaragent, bistått AIK i förhandlingen och att Obolo förhandlat på egen hand. Hur skatteverket skulle kunna motbevisa detta är en gåta, om de inte själva deltog i mötet.