torsdag 18 juni 2009

Sportbladet avslöjar - Djurgårdens transferbudget reducerad till mer än hälften!

Säsongen 2008 investerade riskkapitalbolaget Djurgården Fotboll AB 24 miljoner i klubbens spelartrupp.

Under onsdagen avslöjade Aftonbladet att denna sommarens transferbudget förväntas bli så lite som knappa hälften. 10 miljoner nu i sommar som kan följas upp av ytterligare 15 miljoner under 2010.

Fotbollsretorik.

3 kommentarer:

Felix sa...

Det kan bli en intressant höst för den som inte är vän av DIF. Förra våren hade de ett poängsnitt på 1,55 (17 poäng, 11 matcher) och efter sommaruppehållet (och tranferfönstrets öppnande) 1 per match (19 p, 19 m).

Hittills i året Allsvenska ligger samma snitt på 0,92. Innebär halveringen av transfer budgeten att årets sommar- och höstsnitt hamnar på 0,5 poäng?

Detta måste vara ett av de sällsynta stunderna i livet där man önskar sig att världen kunde förklaras med och en linjär regression där R2=1. *Snyft*

Skämt åtsido. Dock vore det intressant med en analys på ett större material, av hur transferaktivitet under sommarfönstret (relativt till konkurrenter) påverkar det sportsliga resultatet.

Anonym sa...

Lite kul är det ju också att det är en nyhet för de som skall slanta upp också... http://fotbollskanalen.se/1.1053463/2009/06/18/finansiaren_om_dif_s_miljonsatsning_kanske_borde_fraga_investerarna_forst

OH sa...

Felix, jag tror att man klarar sig mycket längre med 10 miljoner denna sommar än vad man gjorde förra sommaren eller så sent som i vintras, faktiskt.

Rörligheten bland spelarna blir större, budgetarna är mindre.