onsdag 16 december 2009

Silly Season - svensk fotboll & subprime?

Silly Season fortsätter. Denna spekulation kan vara ett långskott och är förmodligen, som allt som oftast under silly season, mest spekulationer. TV rättigheterna för svensk fotboll ska, i syfte att öka priset, paketeras och säljas tillsammans med Premier League?

Att paketera lågkvalitativa produkter och sälja dessa har nyligen testats av marknaden och resultatet är nog känt för de flesta. Jag har för mig att de kallar det för "the-credit-crunch.

Don´t go there…

Det var inte länge sedan som den skotska ligan sålde rättigheterna till ett "överpris". Det är inte så jävla roligt att redan ha prisat in spelarkontrakt in i en ny intäktsregim för att sedan komma till insikt att intäktssidan korrigeras åt fel håll.

5 kommentarer:

Peter sa...

rolig liten pik där...

Adam sa...

Fast om jag skulle vara en säljare av subprime-allsvenskan och låna argumenten från raketforskarna som försökte sälja den riktiga varan så skulle det låta ungefär så här:

Men vi har paketerat matcherna så att du STATISTISKT sett aldrig kommer kunna få se en dålig match i allsvenskan. Typ...

Troligtvis eftersom de börjar 12.15numera.

Adam sa...

http://www.svd.se/sportspel/nyheter/canal-plus-snuvat-pa-premier-league-rattigheterna_3950617.svd

"Canal plus snuvat på premier league rättigheterna"


Bra/dåligt för allsvenskan?

OH sa...

Om det ska vara bra för allsvenskan så bör rimligtvis den totala svenska TV marknaden öka med x kr alternativt att allsvenskan plockar marknadsandelar på denna marknad.

Anonym sa...

What a great resource!