fredag 2 oktober 2009

Om att lösa sin uppgift i fält

Det är ofta en utmaning att ta steget från ritbordet till att få önskad effekt. En utmaning fotbollsförbundet uppenbarligen inte klarar av.

Vi hade elitprojektet 2007-2010 med syfte att stärka de svenska klubbars konkurrenskraft i Europa.

Vi har pappersprodukten elitlicensen. Den tilltrots blöder klubbarna ekonomiskt på samma sätt som innan dess påfund. Lägg därtill damfotbollslaget Umeå IK som redan klarat eget kapitalkriteriet för säsongen 2010. Idag har klubben varslat om konkurs.

Och så Wanderson-härvan. Sånt skulle ju undvikas genom en ny regel, uppenbarligen en ny pappersprodukt.
Vi ville förhindra liknande fall, säger Lars-Åke Lagrell till Aftonbladet.

Cirkusen rullar vidare och gud tittar på.

Drömmen är att se allsvenskan drivas av en fristående organisation, fri från förbundets (SvFF) och klubbarnas (SEF) egenintressen.

4 kommentarer:

Adam sa...

Så länge denna diskussion endast sker ute vid internets periferi så lär förfallet fortsätta. Otroligt att det inte finns en större drivkraft bland klubbarna att lyfta frågorna.

Anonym sa...

Man kan tänka sig att en klubb som gais är rätt ointresserade av att han ett fungerande regelverk som kontrolleras av en instans med pondus.

Bedrövligt.

von_oben

Felix sa...

Har någon hört något "kvalificerat skvaller" angående:
a) hur nuvarande TV-avtal har fallit ut för Kentaro. Med tanke på att avtalet skrevs på en hög nivå samtidigt som att vidareförsäljningen (utåt sett) gick trögt, känns det som att det har varit svårt att för Kentaro att räkna hem pengarna.
b) hur nettot för Bajen och Dif:s derbyn. (Bajen har iof ett hemmaderby mot AIK kvar)?

OH sa...

Felix
På a)
Så här ser kentaros försäljninssiffror ut.
kentaro resultat

Till ytan ser deras vinst liten ut. Jag misstänker dock att bidraget döljer sig bakom posten "räntekostnader och liknande resultatposter" som jag skulle tro är internränta till bolagets internbank.

Jag har svårt att se bolaget har så stora finansieringsbehov med tanke på att utbetalningarna till svensk fotboll knappast är på förskottsbasis.

2007: 3.2 miljoner
2008: 5.2 miljoner

svensk fotboll vill ju få 1.5 yard för kommande 5 år. Det är ungefär vad Kentaro i dagsläget själva ser ut att kräma ut.

På b) vet ej