söndag 6 juli 2008

Stoort

Den för tillfället mest spännande silly season händelsen utspelar sig mellan Rosenborg och Fulham. Det pratas om konkreta bud och det viskas om en prislapp på ca 2 MEUR för ex Bajenspelaren Fredrik Stoor.

Hammarby Fotboll går givetvis inte lottlösa i den affären. Vidareförsäljningsklausuler verkar i det närmaste vara market practice. Storleken på klausulen vet vi inget om. Däremot vet vi att det alltid utgår ett så kallat solidaritstsbidrag på 5% till de klubbar spelarna utvecklats i under åren 12-23.
Fredrik kom till Hammarby som tolvåring och lämnade klubben tre månader före han fyllde 23 då Hammarby sålde hans kontrakt till Rosenborg. Likviden i den affären var nog direkt nödvändig för att klubben skulle klara av att finansiera förvärvet av Sebastian Egurens kontrakt.
Nu kan det alltså komma mer pengar från Stoor affären. Landar prislappen RBK vs köpande klubb på 20 miljoner kronor, skulle jag tro att det genererar runt 4 miljoner i cash flow till Hammarby och kanske fixar intäkten svarta siffor i 2008 års bokslut.

Samtidigt får inte solidaritetspengen underskattas då den kommer ticka pengar till Hammarby varje gång Fredrik gör en icke-bosman transfer.

Det bara att lyfta på hatten till Greger Casselborg samt alla inblandade bakom P84 laget. Förutom att uppfylla drömmar har man genererat åtskilliga miljoner till Hammarby Fotboll.

7 kommentarer:

...grönvita sidan upp! sa...

Vore intressant (om än bara *kanske* praktiskt genomförbart) med en genomgång av vilka spelare som i dagsläget är "proffs i Europa" som kan generera solidaritetspengar till Hammarby, och i så fall i vilken utsträckning - samt vilka som redan gjort/gör det.

Anonym sa...

För ett gott garv kan jag rekommendera en artikel från fotbollskanalen med skatteexperten, tillika blottaren, Bo Andersson från Djur. IF.

Bl.a får man veta att orsaken till att danskarna betalar 3-5 ggr mer i lön är en skatteskillnad på ca 20%(!!!). jämfört med Sverige. "You do the math"...troligtvis är det samma mattesnillen som värderade Oremo och Quirino åt dif.

Artikeln avslutas med de klargörande orden:

"Det är en svår ekvation, avslutar Bosse Andersson i bekymrad men ändå hoppfull ton."

Anonym sa...

Glömde länken...

http://fotbollskanalen.se/1.534910/
2008/07/08/allsvenskan_efter_ekonomiskt_
fem_ganger_hogre_i_danmark

OH sa...

gsu,
Det gäller ju även fd Bajenjunisar som spelar i svenska klubbar och lyckas. T.ex Peter Magnusson i dif, Tappert i degen, Milan i Sirius osv, även om både sannolikheten och ersättningen lär vara mindre mindre.

Aik fick ju t.ex viss solidaritetsersättning för Max v.S.

adam,
märklig artkel rakt igenom, osammanhängande. Räknestickan failade den oxå.

yanmaneee sa...

retro jordans
kd 12
lebron shoes
lebron 13
balenciaga sneakers
lebron 17
adidas superstar shoes
yeezy shoes
nike shox for women
supreme clothing

Anonym sa...

replica bags seoul hermes replica handbags a6c96z6o64 replica bags in china check my source q6t81k0i98 replica louis vuitton bags replica bags and shoes f3n21g7d53 replica bags online uae look these up b2e74p4k44 replica bags forum

Anonym sa...

hermes outlet
golden goose
hermes
goyard outlet
golden goose sneakers
bape hoodie
goyard bag
kawhi leonard shoes
jordan 1 mid
kyrie irving shoes